Geschiedenis Sinvest

Vanaf januari 1991 zijn wij actief op het gebied van specialistische dienstverlening in veiligheid. Al in de beginperiode leverden wij gemeentelijke Bijzondere opsporingsambtenaren die, zoals dat indertijd nog werd genoemd, hun werkzaamheden verrichtten “op en aan de openbare weg”.

Diensten die toen hun tijd ver vooruit waren en maatschappelijk en/ of politiek maar moeizaam werden geaccepteerd. In de loop der jaren is het oorspronkelijke concept doorontwikkeld en zijn wij kunnen uitgroeien naar de unieke organisatie die wij vandaag zijn. Niet in de laatste plaats vanwege het steeds voortschrijdende inzicht van zowel de politiek, de politie en de maatschappij, èn het gegeven dat wij op geen enkele wijze verbonden en/ of gerelateerd zijn aan een beveiligingsorganisatie. 

Aldus wordt in de dagelijkse praktijk de kortweg gehanteerde naam "Sinvest" in toenemende mate een begrip binnen steeds meer gemeenten, het Openbaar Ministerie, de  politie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zowel onze opdrachtgevers als alle actoren waarmee wij samenwerken kunnen optimaal profiteren van het beste dat op het brede gebied van toezicht en handhaving in Nederland voor handen is. 

Inmiddels al ruim 30 jaar, met korte lijnen, heldere verantwoordelijkheden en een focus op optimale kwaliteit bij de levering van Boa’s en toezichthouders binnen gemeenten.